top of page

Tips voor het branden van wax melts

Wax melts zijn perfect voor wanneer je een ruimte een aangename geur wil geven. Dit kan zijn omdat je huiskamer bijvoorbeeld een beetje muf ruikt, of omdat je een romantisch avondje wil creëren. Maar hoe kun je jouw wax melts van Silke-Amsterdam nu precies het best gebruiken? Je leest het in deze blog!


Wat is een wax melt?

Ten eerste, wat is een wax melt nu precies? Wax melts worden gemaakt van kaarswas, en in het geval van onze wax melts gaat het om kwalitatieve vegan koolzaadwas. In deze was zit geurolie vermengd, wat dus de geur aan de waxmelts geeft. Bij het laten smelten van de kaarswas komen deze geuroliën vrij waardoor het aroma zich in een ruimte kan verspreiden. In feite zijn wax melts dus kleine uitvoeringen van geurkaarsen, alleen dan zonder een lontje.


Hoe gebruik ik een wax melt?

Voor het gebruik van een wax melt heb je ten eerste een waxbrander of geurbrander nodig. Daarnaast heb je ook een waxinelichtje nodig, het liefst eentje zonder geur. De wax melts kan je vervolgens op je geurbrander plaatsen waarna je het waxinelichtje aansteekt en deze hieronder plaatst. Door de hitte van het waxinelichtje smelt de wax melt en kan de geur zich verspreiden in de ruimte.


Let op: gebruik alleen de kleinere varianten van waxinelichtjes en laat deze ook niet langer dan 4 uur branden. Wanneer je een grote variant gebruikt of het waxinelichtje langer laat branden kunnen geurbranders te heet worden.


Hoelang gaat een wax melt mee?

Hoelang wax melts geur afgeven is afhankelijk van het merk dat je hebt gekocht. Zo kunnen wax melts met kwalitatieve geuroliën en kaarswassen langer geur afgeven dan dat de wax melts van de eurowinkel bijvoorbeeld doen. Koop je de wax melts van Silke-Amsterdam, dan ben je verzekerd van 8 uur aan geurafgifte per wax melt.


Hoe verwijder ik een wax melt?

De wax melts van Silke-Amsterdam zijn gemaakt van een specifieke kaarswas die gemakkelijk kan worden verwijderd. Zit er geen geur meer aan de wax melt? Laat deze dan simpelweg afkoelen tot deze weer hard geworden is. Met een (semi) scherp object kan je gemakkelijk de verharde kaarswas in zijn geheel eruit 'wippen'. Zet bijvoorbeeld je nagel of een mesje tegen de rand van de kaarswas en deze zal gemakkelijk eruit komen.

Gebruik je wax melts van een ander merk? Mogelijk krijg je deze minder makkelijk eruit. In dat geval kan je proberen om met een watje de vloeibare kaarswas op te vangen om deze vervolgens weg te gooien.


Zelf ook eens wax melts proberen?

Dat kan! Bij Silke-Amsterdam kan je naast de full size wax melt verpakkingen ook enkele wax melts kopen om alle geuren te proberen. Zo hoef je niet gelijk een full size verpakking te kopen, maar kan je testen welke jij het lekkerst vindt!


Onze wax melts kun je hier vinden.

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page